20 dagen doorkruist!

Door: Michaël

Blijf op de hoogte en volg Michaël

06 Augustus 2009 | Noorwegen, Trondheim

Ja, je leest het goed, reeds 20 dagen in Trondheim en nog altijd levend. De eerste 3 weken taalcursus zitten er bijna op en begrijp ik volledig waarom ze het een “intensive language course” noemen. Zonder de pauzes mee te tellen is dat 4 uur per dag oftewel 20 uur per week. Plus, daarnaast moet je in 4 weken tijd massa’s huiswerk maken en verplicht 5 essay’s schrijven voordat je je examen “norge level A” mag meedoen. En natuurlijk de zware “social course” niet vergeten te vernoemen en dan nog alle andere sociale activiteiten naast de “social course” en “language course”. Ik ben echt te beklagen ... NOT ;-)!
De eerste week viel zeer goed mee, want dan begin je van nul af aan en is het makkelijk om alle nieuwe woordenschat te leren. Een essay over jezelf schrijven, waarbij elke zin begint met “Jeg” (nederlands: “Ik”) is dan ook niet het moeilijkst dat er is. Maar daarna begint de uitdaging! Ingewikkelder huiswerk, moeilijkere onderwerpen voor essays met meer woorden, de verleden tijd dat je leert vervoegen (met al die uitzondering, brrrrrr) en natuurlijk de vermoeidheid die begint toe te slaan door al die lessen (of was het door de sociale activiteiten?) :-p.
Week 3 (tre) is nu bijna voorbij en dus zou ik in staat moeten zijn om te praten over: vakantie, kleren, eten, cultuur en het weer. Dit laatste is blijkbaar een zeer spraakzaam onderwerp vermits het weer hier nooit het zelfde is. Soms heb je veel licht, soms heb je wat minder licht door de bewolking; soms regen en wat later zon; en soms zoals nu heb je 3 dagen achter elkaar stralende zon :-o. Stel je voor, zo hoog in het noorden en ik kan hier in mijn zwemshort rondlopen ... zalig! Laatst ben ik gaan zwemmen in het fjord van Noorwegen. Je hebt daar allemaal kleine stranden, bestaande uit gras of stenen, met niet te veel volk en dan dat lekker koud brak water. Alweer ... zalig! Het is, btw, ook een perfecte plaats om af en toe te bbq’n; hmmmmm!
En dat water doet me ook denken aan mijn pas behaald diploma aan de NTNU: PhD. in
Viking-Hiking. Alleen voor de echte mannen en vrouwen in Trondheim die het wagen om in barre omstandigheden in 3 verschillende, ijskoude, meren te zwemmen bij dagtemperaturen van 16 C. Naast mijn diploma van aulacantussen kan ik daar nu ook vreugdevol een PhD. in Viking-Hiking toevoegen. Ik ga wel moeten oppassen, want met al die diploma’s gaat mijn CV op het eind van dit academiejaar een beetje te overgekwalificeerd uitzien ;-).
Ik ga me nu terug trekken tot meer sociale plaatsen hier op Moholt en mij wagen aan het zo wat het goedkoopste bier: 1,6 € voor 33 cl.

Vi snakkes
Michaël