Ingeburgerd!

Door: Michaël

Blijf op de hoogte en volg Michaël

05 September 2009 | Noorwegen, Trondheim

Mijn 4 weken taalcursus is nu al meer dan 3 weken afgelopen en ondertussen weet ik ook dat ik geslaagd ben voor mijn examen Noors (level A). Det er fint!

Ondertussen zijn ook de lessen reeds 3 weken bezig en is het échte werk begonnen. Ja ja, je leest het goed, ik moet hier werken. ’t is niet om op je lauweren te rusten, want ze zitten achter je. Dit semester heb ik de eer om 43 huistaken te maken - een gemiddelde van 3 per week – waarbij de deadline elke week opnieuw moet gehaald worden EN waarvan minstens 75% van behoorlijke kwaliteit moet zijn opdat ik mijn examen mag meedoen. Erasmus: peace of cake? Yeah right, niet in Noorwegen! (Mijn examens zullen natuurlijk wel peace of cake worden :-))

Dit alles belemmert mij er natuurlijk niet van om van volle teugen van Noorwegen te genieten. Ondertussen heb ik al mijn eerste cabintrip achter de rug. Ik hoor je alweer denken: wat is dat, een cabintrip? Zeer eenvoudig. De universiteit hier heeft 23 cabins – houten hutjes met alle voorzieningen die je nodig hebt om te overleven, elektriciteit, water (de plaatselijke stromende rivier niet meegerekend) en andere luxe producten horen daar natuurlijk niet bij – en die bevinden zich rond Trondheim binnen een straal van 100 km. Mooi om een weekendje naar toe te gaan. Echt fantastisch!

Volgende week ben ik één van de gelukkige 44 die naar de “Lofoten” vertrekt met ESN (Erasmus Student Network). De Lofoten is een eilandengroep een kleine 900km noorderlijk van Trondheim waar de vikings vroeger naar toe gingen om te vissen. Place to see in Noorwegen! Als ik mijn fotocamera niet vergeet :-), zal ik genoeg foto’s nemen om je jaloers te maken :-p.
Natuurlijk zal ik je telepathisch laten meegenieten!
Hopelijk heb ik je weer een beetje jaloers gemaakt;-)!

Vi snakkes,

Michaël